Nasza skromna restauracja powstała w roku 1998 i od tego czasu staraliśmy się zawsze dawać naszym klientom wszystko co najlepsze z tego co ma do zaoferowania oryginalna kuchnia włoska. Wraz z moimi kucharzami korzystamy tylko z oryginalnych receptur i używam do tego ekskluzywne włoskie produkty, dzięki czemu przyczyniamy się do rozprzestrzeniania się włoskiej kultury kulinarnej.
Dzięki menu w restauracji Piccola Italia, polskie podniebienia mogą zasmakować prawdziwych smaków rodem z Umbri, a na to najlepszym przykładem jest obecność Czarnej Trufli oraz wędliny z okolic Valneriny w naszym menu, które wprowadziliśmy od niedawna i są typowe dla mojego, zielonego regionu.
Jak zawsze wszystkie produkty niezbędne do przygotowania tych wszystkich pyszności są wybierane i importowane bezpośrednio z Włoch, z okolic mojego rodzinnego domu.
To jest mój sposób na to by dawać Państwu najlepszą jakość w najlepszej cenie.
Jesteśmy dumni z tego, iż udało nam się stworzyć restaurację, która słynie z prawdziwej włoskiej kuchni w Warszawie.
Piccola Italia jest wciąż niedoścignionym wzorem dla wielu restauracji serwujących pseudo włoskie dania, które oprócz nazwy w tytule, tak naprawdę nie mają w sobie nic włoskiego.
Zapraszamy wszystkich Państwa na kulinarną wycieczkę do słonecznej Piccola Italii.